Waarom is een goed matras belangrijk? 

Beste sport tips
Lifestyle tips
Stay healthy

Waarom is een goed matras belangrijk? 

Slapen op een matras wat eigenlijk niet bij jou past, kan consequenties hebben. Niet alleen een gebrek aan goede nachtrust, maar ook nek, rug- en schouderklachten kunnen voortkomen door het slapen op een verkeerd matras. In deze tekst lees je alles wat je moet weten over wat belangrijk is bij het uitzoeken van een matras wat bij jou past. Lees dus verder als je benieuwd bent. 

Wat is een goed matras? 

Voor veel mensen is het lastig om een matras te vinden wat perfect bij ze past. Vaak weten ze ook gewoon niet wat nou wel en wat niet een goed matras is. Er bestaat ook niet zoiets als ‘het allerbeste matras’. Een matras moet namelijk bij iemands lichaam passen en aangezien iedereen een ander lichaam heeft, heeft ook iedereen een ander matras nodig. Toch wordt er door matrasfabrikanten over het algemeen nog weinig rekening gehouden met deze individuele factoren. Er zijn veel verschillende matrassen op de markt maar doorgaans wordt er geen aandacht besteedt aan de individuele wensen en behoeften van de mensen waardoor veel mensen onnodig rondlopen met klachten of simpelweg niet uitgerust wakker worden. Una Matras heeft echter veel verschillende soorten matrassen in het assortiment, die ook nog aan te passen zijn naar iemand individuele wensen.

Wat zijn de grootste nadelen van slapen op een goed matras? 

Het liefste wil je natuurlijk uitgerust en fit wakker worden iedere ochtend. Naast alles wat je overdag doet, heeft je matras ook invloed op hoe je jezelf voelt. Wanneer je langer op een matras slaapt wat niet bij jouw lichaam past, kan je klachten gaan ervaren. Voorbeelden van deze klachten zijn: lichamelijke klachten, mentale klachten (depressie, angst, etc.), verminderde concentratie en overgewicht. 

Wat zijn de grootste voordelen van slapen op een goed matras?

Wanneer je slaapt op een matras wat goed bij je past, heb je minder kans op de klachten die we eerder in dit artikel noemden. Niet alleen voorkom je de klachten, je krijgt ook nog wat voordelen erbij. Het lichaam herstelt zich tijdens het slapen van de belasting die het gedurende de voorgaande dag heeft gehad, maar alleen wanneer de volledige slaapcyclus wordt afgerond. Een gezonde nachtrust zorgt naast een uitgerust gevoel ook voor:

  •  Verbeterde concentratie
  •  Verbeterde bloedcirculatie en bloeddruk
  •  Verbeterde stemming
  •  Toename in kracht
  •  Goede mobiliteit
  •  Toename in energie