Uit eten tijdens een dieet

Beste sport tips
Lifestyle tips
Stay healthy

Uit eten tijdens een dieet

Wie aan diëten denkt ziet zichzelf waarschijnlijk niet snel in een restaurant zitten, toch kun je in restaurants echt gezond eten, je moet alleen goed weten wat je besteld. Na bijvoorbeeld een avondje uit in Hoofddorp bij Woodstone een gezonde pizza bestellen. Gezonde pizza? Ja echt! Steeds meer bedrijven weten een gezonde twist te geven aan de huidige caloriebommen. Een middagje goed googelen en je bent meteen op de hoogte van de laatste trendy maar ook gezonde ontwikkelingen.

Gezonde pizza

Pizza’s zijn voornamelijk ongezond door de hoeveelheid koolhydraten die je eet. Zo kun je in veel pizzeria’s de normale bodem laten vervangen door een bloemkoolbodem. Dit zorgt voor een gemiddelde vermindering van zo’n 500 calorieën per pizza. Woodstone biedt de mogelijkheid om het midden van de pizza te laten verwijderen en vervangen door een salade. Op deze manier zorgen zij dat deze pizza’s slechts 600 calorieën bevatten. Het laten staan van een portie friet kan al snel zorgen voor een vermindering van 200-300 calorieën. Het aantal calorieën van een portie friet met mayonaise van 175 gram is 560.

Vis en vlees

Mocht je uiteten gaan naar een goed vlees of vis restaurant, kies dan zeker een lekker stuk uit, wij zouden zelf gaan voor een prachtig stuk biefstuk of zalm. Deze keuzes zijn namelijk helemaal niet ongezond. De vetten van een zalm zorgen zelfs voor een betere verbranding van verzadigde vetten. Vervang de portie frietjes door een salade naar keuze en gebruik niet teveel saus. Wij zouden ook nog adviseren om het nagerecht over te slaan, tenzij je een cheatday hebt, dan sla je een toetje natuurlijk niet over.

Vegetarisch

Mocht je uit eten gaan naar een vegetarisch restaurant dan raden we opnieuw aan om grote porties koolhydraten te vermijden. Kies een rijk gevulde maaltijdsalade over een vegetarische pasta. Mocht je alleen geen vis of vlees eten maar wel kaas? Pas dan ook op met grote hoeveelheden kaas, deze zijn erg vet en bevatten ook veel calorieën.

Gezellige avond samen?

Heb je een gezellige avond op de planning staan maar weet je nog niet helemaal wat je van plan bent en je wilt niet op restaurant? Lees dan dit artikel eens rustig door, er staan zelfs tips in voor de romanticus onder ons.