Wat zijn de voordelen van het kopen van een steiger?

Beste sport tips
Lifestyle tips
Stay healthy

Wat zijn de voordelen van het kopen van een steiger?

Als je een klusser bent loop je waarschijnlijk vaak tegen hetzelfde probleem aan. Want hoe kom je nou gemakkelijk bij de hoge plekken in en rondom huis zoals plafonds of dakpannen. Ook wanneer je een eigen bouwbedrijf hebt, zal je dit probleem herkennen. Vaak is de oplossing hiervoor hetzelfde, zorg dat je een steiger in je bezit hebt. Een steiger zorgt ervoor dat je op een veilige manier op (hele) grote hoogtes kan werken. Zo’n steiger is echter wel groot en vaak niet praktisch binnen in huis of ergens in de tuin. Is het dus wel verstandig om er eentje te bezitten?

Hoe kom je aan een steiger en wat heb je er aan?

Om aan een steiger te komen moet je weten waar je moet kijken. Er zijn genoeg steigers in alle soorten en maten beschikbaar in doe-het-zelf winkels of sites als Rolsteiger.net. Een steiger kan in en rondom het huis erg nuttig zijn. Waar je nu misschien nog een wankele en onveilige ladder voor gebruikt, kan je in de toekomst heel goed een steiger voor gebruiken. Bovendien biedt een steiger vaak ook nog de optie om met meerdere mensen tegelijkertijd te kunnen werken vanwege het brede stavlak wat de meeste steigers hebben. Verder is het vaak ook nog zo dat je steigers op elkaar kan plaatsen om zo op hogere plekken te komen dan dat je met een simpele ladder ooit voor elkaar had kunnen krijgen.

Wil je wel vastzitten aan een steiger?

Natuurlijk is het wel zo dat wanneer je een steiger koopt, je de steiger ergens op je terrein kwijt moet. Dit is in vele gevallen niet heel praktisch en daarom ook best een probleem. Een goed alternatief om dit te voorkomen is het huren van een steiger. Het aanbod van huurbare steigers verschilt over het algemeen niet zoveel met het aanbod van steigers die te koop staan. Een voordeel van huren is dat je zelf niet lastig gevallen wordt met het vervoer van de steiger. Dit wordt allemaal geregeld door de verhuurder wat je veel moeite bespaart. Een nadeel van het huren is wel de prijs van het huren. Meestal is het huren op lange termijn een stuk duurder dan het kopen van een enkele steiger. Dit is echter alleen het geval wanneer je vaak steigers gebruikt.