Het financieren van een zorgunit

Beste sport tips
Lifestyle tips
Stay healthy

Het financieren van een zorgunit

Steeds meer ouderen in Nederland hebben moeite met het vinden van een mantelzorgwoning en kiezen ervoor om een zorgunit te bouwen. Dat is een logische keuze, want het is vrij goedkoop vergeleken met het bouwen van een mantelzorgwoning. Daarnaast hoef je ook niet te verhuizen want een zorgunit kan in de achtertuin geplaatst worden. Niet iedereen kan een zorgunit betalen en daarom is het handig om te weten hoe je een zorgunit kan financieren. 

Klop aan bij de gemeente 

Dat veel ouderen moeite hebben met het financieren van een zorgunit, is zeker niet vreemd. Veel ouderen moeten namelijk rondkomen met een AOW. Dit weet de gemeente, maar ook weet de gemeente dat er een groot tekort is aan seniorenwoningen. Daarom wil de gemeente vaak bijdragen aan het laten bouwen van een zorgunit. Je kunt hiervoor terecht bij het WMO-loket, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de gemeente nooit de volledige aanschafprijs zal vergoeden. Je zult dus zelf een groot gedeelte van de prijs zelf moeten betalen. Mocht dit niet lukken, dan kun je voor het restbedrag een financiering aanvragen of kiezen voor een zorgunit huren. 

Vraag een lening aan bij een kredietverstrekker 

Het is ook mogelijk om een lening aan te vragen bij een kredietverstrekker. Je kunt dan met het geleende bedrag een zorgunit kopen. Dit is een oplossing, maar niet de beste oplossing aangezien het lenen van geld niet verstandig is als je niet werkzaam bent. Het kan daarom ook erg lastig worden om een kredietverstrekker te vinden die je krediet wilt verstrekken. Het lenen van geld voor een zorgunit kun je het beste alleen doen als er geen enkele andere optie is. 

Huur een zorgunit 

Mocht je geen lening aan willen vragen en/of ook geen subsidie krijgen van het WMO-loket, dan is het altijd nog mogelijk om een zorgunit te huren bij Dit is plek. Het huren van een zorgunit is goedkoper dan het laten bouwen van een zorgunit, maar het kan op de lange termijn duurder zijn. Een van de voordelen van het huren van een zorgunit, is dat de buitenkant van de zorgunit onderhouden wordt door het verhuurbedrijf. Een van de nadelen is dat je meestal een tweedehands/gebruikte zorgunit krijgt.