Hoe stel je een fiets af op lengte?

Beste sport tips
Lifestyle tips
Stay healthy

Hoe stel je een fiets af op lengte?

Of je nu op een redelijk korte termijn een nieuwe fiets gaat kopen in een winkel of merkt dat je fiets niet meer zo fijn fietst na een erg ongelukkige val. In beide gevallen is het altijd belangrijk dat je het afstellen goed en nauwkeurig doet. Een specialist in een fietsenwinkel helpt je hier graag bij, maar met onderstaande tips kom je er zelf ook snel uit.

Waar moet je op letten als het aankomt op de fiets?

Tijdens het afstellen van de fiets op lengte, is het natuurlijk belangrijk dat de fiets ook goed bij je past. Daarom zijn er ook altijd een aantal punten waar je op kunt letten als je een fiets uit gaat zoeken. Denk hierbij aan wat de hoogte van het zadel is. wat de afstand is achter de bracket, de hoogte van het stuur en natuurlijk de breedte van het stuur. Let ten slotte ook op wat de afstand is tussen het zadelpunt en het stuur.

Op deze manier stel je een fiets binnen een mum van tijd af

Door een aantal stappen goed te doorlopen, stel je een fiets binnen een mum van tijd af. Zorg ervoor dat je je ellebogen zet tegen de punt van je zadel. Vervolgens houd je je onderarm in de richting van het stuur en je vingers raken net het stuur. Vervolgens meet je de afstand achter de trapas en je bepaalt de lengte van de stuurpen.

Een gloednieuwe tweewieler koop je bij Carl Veeke Tweewielers Sint Willebrord

Met bovenstaande tips is de kans groot dat je je fiets goed af kunt stellen. Koop je een nieuwe fiets in de winkel, bijvoorbeeld bij Carl Veeke Tweewielers Sint Willebrord, dan weet je altijd zeker dat de fiets in de winkel voor je af wordt gesteld. En daar heb je een leven lang plezier aan!