3 tips voor de perfecte date

Beste sport tips
Lifestyle tips
Stay healthy

3 tips voor de perfecte date

Heb je een date gefikst via een app of in real life? Dan is het belangrijk om deze voor te bereiden. Natuurlijk draag je je mooiste casual outfit en zorg je dat er genoeg geld op je rekening staat om te kunnen trakteren, maar ook deze tips zijn van waarde.

Stem de locatie af op de smaak van je date

Even een appje sturen met de vraag van welk eten hij of zij het meest houdt, is een kleine moeite. Woon je bijvoorbeeld in de omgeving Waalwijk en blijkt je date gek op Japans en vis, dan helpt de zoekterm Sushi restaurant Waalwijk je verder. Ook al heeft het misschien niet direct jouw voorkeur, je toont er in ieder geval mee aan flexibel en attent te zijn. De volgende keer kiezen jullie natuurlijk voor jouw favoriete keuken.

Toon interesse en zet je telefoon uit

Je toont natuurlijk ook interesse in zijn of haar levensverhaal. Stel vragen, maar maak er geen veredelde praatsessie van. Probeer het algemeen te houden en niet oppervlakkig tegelijk. Mijd zware politiek-maatschappelijke issues, net als eerdere relaties. Ook zelf stort je niet (meteen) je hart uit. Goede gespreksonderwerpen zijn reizen, werken, muziek, hobby’s en dromen. Dieper ingaan op de zaken doe je tijdens de tweede of derde date. Heel belangrijk: zet je telefoon voor die paar uurtjes helemaal uit om aan te tonen dat de wereld op dat moment even alleen uit het hier en nu bestaat: deze date, in dit restaurant, aan dit tafeltje.

Doe jezelf niet beter voor dan je bent

Je ziet ze vaak op sociale media en dating-apps voorbij komen: mensen die zichzelf knapper, rijker en avontuurlijker voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn. Maar in het echte leven zit je niet de hele dag op het strand met een cocktail, zoals je profielfoto doet vermoeden. Wees eerlijk over je dagelijks leven, je verhaal pimpen keert zich vroeg of laat tegen je.